Nový typ UPS PWB EH-500L pro extrémně dlouhé doby zálohy, například pro zálohování čerpadel topných systémů.

Kompaktní a spolehlivý zdroj napětí pro důležité obvody vaší domácnosti, rodinného domku, malé firmy.

Naše společnost pro vás stále hledá ty nejlepší varianty zálohování. Abychom vám mohli nabídnout cenově dostupné, kvalitní a spolehlivé řešení potřeby zálohování relativně malých výkonů po dlouhou dobu, přicházíme s novým typem UPS od firmy Powerbank.

Společnost O.K.SERVIS PLUS s.r.o. již řadu let dodává na trh speciální záložní zdroje pro dlouhé doby zálohování. Tyto zdroje jsou našimi zákazníky používány velmi často pro zálohu topných systémů tedy především jejich čerpadel.

Doposud jsme měli v nabídce pro tento typ aplikace zdroje s výstupní modifikovanou sinusovkou. Tyto modely byly voleny pro jejich nižší cenu a tím lepší dostupnost.

V současné době se nám však podařilo po jednáních s naším dlouholetým dodavatelem firmou Powerbank uvést na trh záložní zdroj splňující veškeré nároky těchto aplikací na zajištění dlouhé doby zálohy avšak s čistou výstupní sinusovkou a za srovnatelnou cenu. Tato čistá výstupní sinusovka je samozřejmě výrazně vhodnější pro jakoukoli zátěž a především při záloze motorické zátěže čerpadel topných systémů nenamáhá tolik motor čerpadla a dociluje se tak vyšší životnosti tohoto motoru.

UPS Powerbank PWB EH-500L je line-interactive zdroj UPS s výkonem 500VA. Jedná se o UPS s možností připojení externí 12V baterie s kapacitou až 150Ah, kterou dobíjí silný interní dobíječ. S výhodou lze tedy tento typ UPS použít pro zálohování takových odběrů, kde je potřebná dlouhá až extrémní doba zálohy jako je například zálohování čerpadel topných systémů, nouzové osvětlení a podobně. Je samozřejmě možné zdroj použít i pro zálohování jiných typů zátěží (například PC), pokud je požadavek na delší než standardní dobu zálohy.

UPS se vyznačuje velkou předností oproti jiným zdrojům používaným pro zálohování čerpadel topných systémů a to tím, že výstup UPS není pouze modifikovanou sinusovkou (čtverec, trojúhelník, lichoběžník), ale na výstupu UPS je čistá sinusovka, která je mnohem šetrnější k většině připojovaných zátěží a především motorům čerpadel.

Komunikace s PC je pak možná pomocí RS-232. Indikace okamžitého stavu UPS na čelním panelu pomocí LED. Ventilátor v zadní části UPS je spínán interním termostatem.

Tento typ UPS má díky pokročilé koncepci AVR stabilizace schopnost akceptovat na vstupu napětí v rozsahu -28% +20% od nominálního napětí 230V. 

Tento typ UPS se svými vlastnostmi a výjimečně příznivou cenou stane Vaším favoritem pro zálohování Vaší výpočetní techniky nebo i jiných kritických odběrů.Vlastnosti a výhody

  • Mikroprocesorové řízení
  • Plné RS-232 rozhraní
  • Funkce studeného startu
  • Autodetekce frekvence
  • Čistá sinusovka na výstupu je vhodnější pro čerpadla topných systémů
  • Ochrana proti přepólování baterií
  • Vestavěná funkce AVR stabilizace pro široký vstupní rozsah napětí
  • Silný dobíječ až pro baterii s kapacitou 150Ah
  • Ochrana proti přepětí

V případě, že budete potřebovat poradit jakou kapacitu baterií použít pro vaši zátěž a potřebnou dobu zálohy, kontaktujte nás a my vám tuto kapacitu spočteme.

Bližší informace ke zdroji naleznete i v prospektu, který je možné stáhnout v sekci Download